Regresní terapie – nejčastější otázky a odpovědi

Regresní terapie – nejčastější otázky a odpovědi

Můžu podstoupit regresní terapii společně s partnerem?

Regresní terapií můžete projít s partnerem společně v jeden den, ale nikoli ve stejný čas. Ráno se společně všichni setkáme a popovídáme si o tom, jak bude regresní terapie probíhat a co vás čeká. Poté si jeden z vás půjde vychutnat oběd a druhý se zúčastní samotné terapie. Přibližně za dvě až tři hodiny se prostřídáte a poté pojedete společně domů, kde proberete vaše zážitky a nová poznání.

Pakliže má být regresní terapie skutečně úspěšná, a hlavně maximálně přínosná, vyžaduje to osobní přístup terapeuta ke klientovi (a naopak). Terapeut je vám průvodcem vašimi zážitky a prožitky, které jsou individuální a vyžadují maximální koncentraci jak klienta, tak terapeuta. Můžete si to představit tak, že by jeden terapeut ve stejnou chvíli musel provádět člověka, který se v regresi objeví jako saharská princezna, a člověka, který je pirátem na lodi, a ještě zajistit, aby se klienti navzájem nerušili. Individuální přístup je jeden z klíčů k úspěchu.

Pro partnerské terapie nám pište email na jste@mujterapeut.cz a najdeme společný termín.

Můžu mít s sebou doprovod, který bude regresní terapii přihlížet?

Abychom se mohli zcela uvolnit a ponořit se do hlubokého stavu mysli, potřebujeme maximální soukromí. I když s sebou chcete přivést kamarádku, která o vás „všechno ví a nemáte před ní žádná tajemství“, tak naše podvědomí nám v tu chvíli stejně nedovolí se úplně uvolnit.

Vstupujete do zcela nové neprozkoumané oblasti, nevíte, co prožijete a kde se objevíte. Je to pro vás zcela naprosto nová životní zkušenost, takže budete mít hodně práce se zcela uvolnit i v soukromí, natož v přítomnosti někoho známého. Navíc po samotné terapii skutečně každý z nás potřebuje chvíli klidu, být jen sám sebou a urovnat si všechny nové myšlenky. Berte to jako den, který je čistě a jen váš. Vy si ho užijte a ucelené dojmy poté můžete hrdě sdílet s další osobou.

Můžu si z průběhu regresní terapie pořizovat obrazový či zvukový záznam?

Naše terapie je zcela jedinečná a na jejím vývoji jsme pracovali několik let. Proto bychom byli neradi, kdyby se naše postupy, jejichž mechanismy chápeme pouze my, dostali do nesprávných rukou. Tedy video či audio záznamy během regresní terapie nepovolujeme, ale nemusíte se bát, že byste o něco přišli – vše, co budete během terapie říkat, ale i důležité poznámky od terapeuta, zapisujeme a hned po skončení terapie pro vás vytiskneme. Máte tedy skutečně všechny informace k dispozici, a  můžete se tedy během terapie uvolnit a věnovat jen vlastnímu průběhu regrese.

Je regresní terapie bezpečná?

Pod vedením zkušeného terapeuta zcela jistě ano. Přesto je nutná určitá mentální zdatnost klienta, a pakliže užíváte dlouhodobě silná antidepresiva či psychofarmaka, je třeba nám tyto informace sdělit již při objednání, abychom mohli společně konzultovat další postup.

Jaké jsou hluboké stavy?

V nejlepším případě se budete cítit velmi zrelaxováni. Stav se dá přirovnat k okamžikům před usnutím – již nevnímáte své fyzické tělo, ale stále jste při vědomí a dokážete prožívat nejrůznější myšlenky.

Nezmění se moje mysl?

Jak se změní vaše vnímání reality, když dostanete přesvědčivé důkazy, že existují minulé životy?

Jak probíhá regresní terapie?

Na začátek si společně popovídáme u dobrého čaje. Tématy nám budou regresní terapie, veškeré vaše otázky a váš život se všemi radostmi i starostmi. Když nám již bude vše jasné, ulehnete na psychologické lehátko a budete přibližně půl hodiny poslouchat vyprávění svého průvodce. Postupně se vrátíme v čase – nejdříve o týden a následně do krásných vzpomínek z dětství. Poté prožijeme prenatální období, kdy jste byli embryem v bříšku maminky, a odtud se již přehoupneme do minulého života. Zde zjistíme vše potřebné, zapíšeme data, pochopíme smysl tehdejšího i aktuálního života. Setkáme se s vaší ochrannou silou a nabereme obrovské množství energie pro následné tvoření života.

Budu všechno vidět reálně?

Toto záleží na vaši schopnosti uvolnit svou mysl a důvěřovat průvodci. Můžete vše vidět velmi reálně a hlas terapeuta slyšet jakoby z dálky a lehce a užít si regresi s emocemi. Pakliže se nedokážete dostatečně uvolnit, informace i tak získáme, ale budou přicházet v podobě „běžných“ myšlenek, bez vizuálních vjemů a emocí – ale i tak získáme důkazy, že myšlenky jsou založené na skutečném minulém životě. V tomto případě  vám regrese ovšem nepřinese tak zajímavý emoční zážitek.  

Ukáže mi regresní terapie řešení mého momentálního problému?

Je to opravdu velmi pravděpodobné, že naleznete veškeré odpovědi na své současné životní otázky. Pakliže jste ještě nikdy na regresní terapii nebyli a budete se tak vracet do minulého života poprvé, objeví se vám minulý život, který nejvíce souvisí s vaším současným životem. Sami uvidíte, že spojitost a poučení vás dovedou k velmi snadnému řešení toho, co vás momentálně trápí.

Zlepší mi regresní terapie vztah s… ?

V terapii prožijete nádhernou věc – oddálíte se od běžné mysli a veškeré myšlenky a problémy budou někde daleko pod vámi a vy budete vnímat lehkost a čistotu mysli. Začnete milovat sami sebe a svůj život. Budete si vážit sami sebe a v kombinaci s nadhledem nad problémy budete přesně vědět, jak dále postupovat, aby se vaše životní vztahy odvíjely dle vašich představ.

Co když se mi nepodaří dostat se do hlubokého stavu uvolnění?

I tak je velká šance, že vás dokážeme napojit na minulé životy, pouze z toho nebudete mít emoční zážitek, ale informace vám budou přicházet skrze běžné myšlenky. Pakliže si vnitřně nedovolíte ani toto napojení, tak se domluvíme na další spolupráci (jeden měsíc budete provádět cvičení, na němž se dohodneme, a za měsíc se sejdeme již zcela zdarma na dalším sezení). Naším cílem je vám zprostředkovat prožitek vašeho reálného minulého a přitom nerozhoduje, kolikrát se uvidíme. 😊

Co když se mi v regresi ukáže něco špatného?

Tak jako v tomto životě prožíváme dobré i špatné situace, stejně tomu bylo i v minulém životě. V takovémto případě pro nás nebude nezbytné znovu si celou negativní situaci prožít i s emocemi (to jsme si již jednou prožili v minulém životě), ale bude pro nás důležité logické pochopení: „Co se tu děje? Proč se to děje? Provedl jsem někomu něco? Mohl jsem něco udělat lépe?“ apod. Tedy neprožijeme znovu žádné negativní emoce, ale vše pochopíme.  

Již jsem byla na regresní terapii jinde a nepovedlo se. Má cenu jezdit k vám?

Pro úspěšnou regresní terapii je důležité si vybrat profesionálního terapeuta a už tato vaše samotná otázka ukazuje, že jste byla u velmi nevhodného terapeuta. Pakliže se nedostanete do regresní terapie a terapeut vám nenabídne další kroky, které zaručí následnou úspěšnou regresi, vypovídá to o neprofesionalitě dotyčného. Tedy „chyba“ není na vaší straně, ale ve zkušenostech terapeuta. Proto, pakliže skutečně stojíte o regresní terapii, určitě pokračujte v hledání (ať už u nás, nebo kdekoli jinde) a budete mít zcela jistě úspěch.

Co mohu udělat pro lepší prožitek z regresní terapie?

Od vašeho rozhodnutí podstoupit regresní terapii doporučujeme každý den pozorovat mysl, a to po dobu 5 minut. Jednoduchý návod naleznete zde. A menší doporučení - den před naším setkáním nepijte kávu, naopak zelený čaj s jasmínem je velmi vhodný.

Zároveň po zakoupení terapie vám přijdou zdarma podpůrné audio nahrávky, které vám pomůžou s tréninkem před terapií.

Jak poznám, že to, co prožiji v regresi, je skutečně můj minulý život, a ne fantazie?

Zcela jednoduše – po našem setkání budete mít v ruce několik stran formátu A4 plných jasných údajů (roky, místa, jména, architektonické prvky apod.) a bude již jen na vás si získané informace potvrdit. V době internetu vám to může zabrat třeba jen několik minut.

Proč není vhodná káva?

Káva podporuje naše fyzické tělo k větším výkonům, ale naše vědomí se oslabuje. Naopak zelený čaj s jasmínem uklidní tělo, které bude během terapie krásně relaxovat, a podpoří mentální sílu, takže v regresní terapii vydržíme po delší dobu.

Nemá mi kdo hlídat děti

Toto je velmi častý problém a vždy se vyvine v neopakovatelný rodinný víkend :) (tedy častěji - víkend pro maminku a děti). Přijedete na dva dny, jeden dej si užijete výlet např. do nejstarší ZOO v Česku (máme bílé tygry na které je radost pohledět), Ještěd, Babylon (Lunapark, IQlandia apod.), nádherná botanická zahrada. Skutečně Liberec překypuje jak historií, tak moderními zážitky a krásnou přírodou. Poté jdou děti na 4 hodinky do dětského koutku, maminka prožije regresní terapii a znovu-shledání s dětmi maminky pak popisují velmi emocionálně a láskyplně :) Tedy z původního "problému" vzniká spojení a posílení rodinných vztahů :)  Přeji ať najdete skutečně veškeré informace, protože poznání minulých životů přináší mnoho pochopení pro současný život :)

Je regresní terapie prováděna v hypnotickém stavu?

Terapie probíhá v částečně hypnotickém stavu, kdy vaše tělo zcela relaxuje, ale vše si pamatuje a máte jej pod kontrolou pouze vy. To vám přináší hned několik výhod.

  1. Jste v bezpečí - máte jistotu, že vám nebude do podvědomí vloženo nic negativního
  2. Pamatujete si prožitky z regresní terapie - a to, co si pamatujeme a vnímáme, reálně prožijeme, to nám již nikdo nevezme. Snáze pak  také veškerá poznání uvádíme do běžného života
  3. Máte vše pod svou kontrolou - samozřejmě je velmi důležité a podstatné spolupracovat s terapeutem, jenž je vaším průvodcem, ale dostanete se jen do natolik hlubokého stavu, který vy sami sobě povolíte, přičemž kdykoli také můžete terapii ukončit. Pokud však skončíte příliš rychle (a vyskočíte z lehátka, což rozhodně nedoporučujeme, naopak je vhodné informovat vašeho terapeuta, že chcete končit, abyste společně prošli celou cestu zpět k plnému vědomí), bude se vám pár minut motat hlava a budete lehce dezorientovaní.  Tyto pocity ovšem obvykle do 10 minut přejdou a dále již vše budete vnímat naprosto přirozeně, jak jste zvyklí.

Více o regresní terapii do minulých životů